Vaccinatie tegen COVID-19 hervat

Het ministerie van VWS heeft besloten dat het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin weer mag doorgaan.  Uit extra onderzoek is gebleken dat het vaccin van AstraZeneca veilig en effectief is, en dat de voordelen in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.[JvE1] 

Dit betekent dat onze praktijk door kan gaan met vaccineren van mensen die geboren zijn in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen.

 

Heeft u van ons eerder een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie?

Dan nemen wij contact met u op voor het maken van een nieuwe vaccinatie-afspraak. U hoeft de praktijk niet zelf te bellen. Ook als u (vóór het pauzeren van de vaccinaties) de vaccinatie al heeft gehad hoeft u niets te doen. U ontvangt te zijner tijd van ons een uitnodiging voor de tweede prik.


Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).